sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO> POVESTEA IEI ROMÂNEŞTI ESTE SPUSĂ DE MEHEDINŢEANCA IULIA MARTINESCU LA BRUXELLES ŞI LA PARIS

Iulia Martinescu, una dintre puținele tinere din România care a crezut că arta de a coase poate fi adusă în prezent și valorificată spune că fiecare ie pe care o promovează are o poveste și astfel, este unică în felul ei. Așa se face că a fost aleasă de reprezentanții Ministerului Turismului pentru a realiza un clip de prezentare a iei românești pentru Bruxelles și urmează să fie prezentat la Paris, în data de 24 iunie, de Ziua Iei Românești.

iulia martinescu

Filmul de prezentare a iei românești a fost realizat de regizorul Florin Costache care a mers personal, în comuna Ponoarele, acolo unde Iulia Martinescu are un atelier de confecționare a iilor și a căutat cele mai bune imagini de promovare. Cadrele au fost completate de povestea iei spusă cu multă dragoste și dedicare de către Iulia Martinescu. După ce toate au fost împletite, filmul a ajuns să fie prezentat la Bruxelles, în data de 6 iunie şi a fost urmărit de reprezentanții tuturor țărilor membre Uniunii Europene.

Filmul urmează să fie prezentat și la Paris, unde se sărbătorește Ziua Iei , de Sânziene, în data de 24 iunie.

În urmă cu cinci ani, Iulia Marinescu a deschis atelierul de ii, în care câteva femei din localitatea mehedințeană Ponoarele confecționează cele mai vechi veșminte. Iulia spune că fiecare ie spune o poveste a celei care o coase. Ia este cusută „cu flori vesele când e bucuroasă (n.r. cea care o coase) și în rânduri când îi este dor și este îngândurată”.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top