miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: PREȘEDINTELE CAN, CORNEL STROESCU, RESPINGE ELIMINAREA TAXĂRII INVERSE LA CEREALE

Președintele Camerei Agricole Naționale și totodată liderul Asociației Producătorilo Agricoli din Mehedinți, afiliată LAPAR, Cornel Stroescu, nu susține eliminarea taxării inverse la cereale. Fermierul este de părere că aceasta este una dintre cele mai bune măsuri luată în agricultură în ultimii 20 de ani, iar renunțarea la ea ar duce la apariția de noi firme fantomă și vânzarea produselor la negru. În plus, afectați ar fi micii producători, în opinia lui Cornel Stroescu.

Taxarea inversă în cazul cerealelor a fost introdusă tocmai pentru eliminarea speculanților, intermediarilor, firmelor fantomă din domeniul agricol și pentru transparentizarea tuturor tranzacțiilor. Cei care susțin eliminarea acestei taxări inverse spun că se pierde timp în recuperarea cotei TVA.

Președintele CAN (Camera Agricolă Națională), Cornel Stroescu este însă de părere că înainte de introducerea taxării inverse, au fost mulți speculanți care au dat adevărate tunuri în agricultură prin intermediul unor firme fantomă.

”Prin eliminarea taxării inverse, TVA va fi inclus în prețul cerealelor, nicidecum nu va fi adăugat, iar atunci, micii producători vor avea de suferit. Li se va spune că prețul cerealelor, și așa foarte mic, îl reflectă pe cel de la bursă, unde se listează fără TVA. Dacă noi, societățile ne-am mai descurca pentru că noi recuperăm TVA, ce fac mici producători?! Nu se vor aduce bani la buget, din contră, începe vânzarea la negru şi apar firme fantomă, dacă se elimină taxarea inversă.”

Într-un interviu acordat pentru mhalert.ro, Cornel Stroescu a explicat care sunt motivele pentru care nu susţine eliminarea taxării inverse la cereale, adăugând că punctul său de vedere este împărăşit şi de fermierii pe care îi reprezintă.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top