miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: REGELE CIOABĂ ȘI SOȚIA SA, LA IPJ MEHEDINȚI. TREI BĂRBAȚI AU FOST REȚINUȚI ÎN DOSAR

Dorin si Sighisoara Cioaba au ajuns în urmă cu puțin timp, la sediul Politiei Mehedinți.  El in calitate de avocat, iar ea în calitate de suspect. Politistii  sustin ca intre firma detinuta de Sighisoara Cioaba si alte societati din Strehaia s-ar fi derulat tranzactii fictive. Alte 31 de persoane din opt judete si Bucuresti au fost ridicate in urma perchezitiilor din aceasta dimineata, într-un dosar în care prejudiciul este de peste cinci milioane de euro.

Două autoturisme de lux și aproape 250.000 de euro, în lei și valută, au fost indisponibilizați de polițiștii din Mehedinți și ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, în urma celor 28 de percheziții efectuate astăzi, în opt județe și municipiul București, la persoane bănuite de fraude economice.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil. Până la această oră, față de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între33 și 37 de ani, din Strehaia, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Descinderile au avut loc în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar ficreat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top