marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO: TÂNĂRĂ CĂZUTĂ ÎN GOL 35 DE METRI. INTERVENŢIE MIRACULOASĂ A POMPIERILOR

Interventie dramatica a pompierilor mehedinteni pentru salvarea unei tinere in varsta de 24 de ani care a cazut intr-un put de aeraj de la Mina Baia Noua. Victima de origine ceha, era in vizita la parintii care locuiesc in satul Eibenthal. A mers sa viziteze imprejurimile impreuna cu fratii mai mici, a intrat intr-un tunel, iar dupa ce a inaintat cinci metri, din cauza intunericului, nu si-a dat seama ca a calcat in gol si s-a prabusit 35 de metri. Dupa mai bine de trei ore, pompierii alpinisti au reusit sa o aduca la suprafata. A fost transportata la spitalul din Drobeta Turnu Severin in soc hipotermic si cu multe traumatisme.

Tanara a venit din Cehia, de curand, sa-si viziteze parintii care sunt profesori la Scoala din Eibenthal. Ieri dupa amiaza a plecat sa exploreze imprejurimile impreuna cu fratii mai mici. Curioasa de tunelul lasat descoperit dupa ce Mina Baia Noua a fost dezafectata, a intrat. Era de fapt un put de aerisire a minei. Dupa cativa metri de mers a cazut in gol in putul adanc de 90 de metri. Din fericire s-a oprit in barnele din lemn de pe margini si in vegetatia crescuta, la 35 de metri de suprafata.

Mina Baia Noua a fost inchisa in urma cu opt ani, dupa ce doi tineri au murit in subteran. Dupa inchidere, insa, lichidatorul nu a luat nicio masura de securizare a intrarilor, astfel ca zona este un real pericol pentru necunoscuti.

Pompierii au fost anuntati abia dupa mai bine de o ora ca tanara a ramas captiva, dup ace fratii cei mici au reusit sa ceara ajutor. Sora lor a stat mai bine de patru ore la temperaturile extrem de scazute din subteran. Pentru ca nu se putea misca, pompierii alpinisti au intrat in put, au prins-o pe o targa vericala si au reusit  sa o scoata la suprafata.

Operatiunea de salvare a fost riscanta si pentru salvatori. Un pompier alpinist a intrat in subteran, iar ceilalti au ajutat de la suprafata.

Medicii au transportat-o pe tanara la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin. Aventura periculoasa i-a adus urmari pe care le va depasi cu greu. Era in soc hipotermic, are fractura de bazin si numeroase fracture inclusiv la membre.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top