vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

VIDEO VEZI AICI ÎN CE ORGANIZAŢIE S-A ÎNSCRIS PRIMARUL SEVERINULUI

Ordo Equestris Vini Europae (OEVE), o organizaţie internaţională de drept privat, prezentă în 27 de ţări, care numără peste 5.000 de membri, a înfiinţat la Turnu Severin Legatul Cavaleresc Severin. Cu această ocazie au fost acreditaţi noi membri, printre care se numără şi primarul Severinului, Constantin Gherghe, dar şi alţi 8 severineni (avocaţi, medici, oameni de afaceri).

deschidere

Cavalerii Vinului au defilat prin centrul oraşului Drobeta Turnu Severin, sub privirile a zeci de localnici. Este vorba de membrii Ordinului Cavalerilor Vinului European, care a organizat o amplă ceremonie cu ocazia înfiinţării Legatului Cavaleresc Severin şi a acreditării de noi membri din Drobeta Turnu Severin.

Ţinutele cavalerilor, cu robe, sceptru sau săbii, deschiderea făcută de fanfară, i-au impresionat pe severinenii care se aflau la promenadă  sâmbătă seară. Acest ordin cavaleresc este o organizaţie culturală care promovează vinul ca un bun cultural şi nu ca o băutură, printre valorile apreciate aflându-se pacea şi apropierea dintre oameni.

DSCF8056

Avocatul Sorin Cruciu, Cavalerul Vinului

După defilarea prin oraş, cavalerii vinului au ajuns la Muzeul de Artă, unde s-a desfăşurat o primă parte a ceremoniei. Au fost acreditaţi ca noi membri oameni de afaceri, medici, avocaţi din Turnu Severin. Este vorba de primarul Severinului, Constantin Gherghe, avocatul Sorin Crudiu, omul de afaceri Valeriu Oprea, medicul ortoped Igor Pucalev, comisarul şef de poliţie Ion Văidianu, Vlad Adrian Danciu, Victor Ghenea, Constantin Iftimie, Ştefănel Sorin Ticuţi.

DSCF8044

Aceştia au depus un jurământ pe sabie în faţa ambasadorului Ordinului, venit din Austria pentru această ceremonie şi au băut vin din acelaşi pocal în semn de respect pentru valorile promovate. Pentru că orice cavaler are nevoie de însemne distinctive şi noii membrii au primit un colan cu însemnele ordinului cavaleresc şi a cărui panglică era „desenată” în culorile vinului, respectiv roşu, galben şi verde. Doamnele cavaler au primit eşarfe, iar domnii cravate.

Cum a fost convins primarul să intre în această organizaţie?

„Am făcut-o la prima lecturare, atunci când am văzut ce se vrea prin acest ordin, prin faptul că se cultivă cavalerismul adevărat, prin faptul că se cultivă spiritul de întrajutorare, prin faptul că nu se agreează invidia şi răutatea, care din păcate trebuie să recunosc că la noi se cam regăseşte şi celelalte crezăminte pe care am reulit eu să le răsfoiesc”, a declarat Constantin Gherghe.

DSCF8051

Ce promovează acest Ordin

Vinul este parte integrată a identităţii poporului român, iar obiectivul ordinului cavaleresc este de a menţine acest patrimoniu cultural comun în toată diversitatea lui. Ordinul European al Cavalerilor Vinului este o organizaţie culturală care şi-a propus să promoveze valorile locale şi vinul, privit ca un bun cultural, o parte a identităţii naţionale. În acest sens, se organizează activităţi diverse precum prezentări şi degustări de vinuri, vizite la podgorii.

DSCF8065

Toate acestea mânaţi de dorinţa de a învăţa cât mai multe lucruri despre vin, despre calităţile lui, despre istoria viticulturii şi vinificaţiei care se identifică cu istoria omenirii. Acţiunile cavalerimii sunt caracterizate de voluntariat, iar răsplata este sentimentul datoriei împlinite, adică transmiterea către generaţiile viitoare a spiritului de conservare şi perpetuare a tradiţiilor vini-viticole. Principiul de bază după care cavalerii se călăuzesc este „Abia după ce ai învins invidia şi începi să te implici pentru alţii, devii cu adevărat om nobil”.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top