miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: ZECI DE POMPIERI INTERVIN PENTRU STINGEREA UNUI INCENDIU IZBUCNIT ÎN PARCUL NATURAL DOMOGLED

Peste 60 de pompieri din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți intervin de mai bine de 15 ore pentru localizarea și stingerea unui incendiu care a izbucnit în cursul zilei de marți, în Parcul Natural Porține de Fier, fiind afectate aproximativ zece hectare de pădure de pin și vegetație uscată. În cursul zilei de miercuri, pompierii au primit sprijinul unui elicopter SMURD cu ajutorul căruia să localizeze focarele răspândite pe piscurile unui versant, într-o zonă greu accesibilă.

IMG_4485

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru a stabili aria de manifestare, focarele și posibilitățile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat recunoașterea din aer cu elicopterul SMURD.
Incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafață de cca. 10 ha, în mai multe focare izolate (10, 12 focare pe fiecare pisc). Arde atât vegetația uscată, cât și pin, într-o zonă muntoasa greu accesibilă forțelor și mijloacelor de intervenție.
IMG_4486 În această dimineață, peste 60 de salvatori militari și 10 lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure. De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

În funcție de evoluția evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la fața locului cu grupări operative de salvatori din alte județe limitrofe.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top