miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIN NINSORILE! CUM INTERVIN DRUMARII ŞI CE NE SFĂTUIESC POLIŢIŞTII!?

Se întoarce iarna în forţă, în jumătatea de sud a ţării, spun meteorologii, care au emis o avertizarte cod galben de ninsori şi vânt pentru acest sfârşit de săptămână. Operatorii de deszăpezire şi-au pregătit stocurile de material antiderapant şi utilajele pentru intervenţia pe drumurile pe care se va depune strat nou de zăpadă.

Interventie utilaj

În judeţul Mehedinţi a început să ningă încă de joi. Astfel în zona localităţii Bâlvăneşti, stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri deja, iar până sâmbătă după-amiază se aşteaptă ca ninsorile să cuprindă tot judeţul. În Drobeta Turnu Severin operatorul de deszăpezire a refăcut stocurile cu material antiderapant şi a pregătit utilajele pentru intervenţie.

“Nisip avem pe stoc, peste 500 de metri cubi, iar sarea, peste 300 de tone. Avem pregătite momentan peste 20 de utilaje cu lamă în faţă şi cu împrăştietor în spate. În cazul în care căderile de zăpadă vor fi intense, mai adăugăm încă 20, chiar 25.”, a declarat vineri, directorul adjunct al operatorului de deszăpezire din Drobeta Turnu Severin.

 Cum conducem maşina pe zăpadă?

Poliţiştii spun că în condiţiile în care stratul de zăpadă care se va depune va fi consistent, important este ca înainte de a pleca la drum, şoferii să verifice autoturismul şi să ia în calcul măsurile individuale care pot preveni producerea de incidente rutiere.

“Conducătorii auto trebuie să ştie că în mometul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, au obligaţia să-şi echipeze vehiculele cu anvelope de iarnă. De asemenea, nu este normal să apese pedala de frână brusc, trebuie să păstreze faţă de vehiculul din faţa lui o distanţă suficientă, astfel încât să poată frâna în condiţii optime, să verifice instalaţia de climatizare şi instalaţia de căldură.”, a declarat inspector principal Claudiu Bebec din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi.

La sfârşitul săptămânii, în condiţiile codului galben instituit de meteorologi, echipajele de poliţişti care se vor afla pe drumurile naţionale şi judeţene vor fi suplimentate, astfel încât să încerce prevenirea incidentelor. Pe lângă poliţiştii de la Rutieră, în trafic vor fi şi poliţiştii de la Ordine Publică.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top