marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

ZECE GOSPODĂRII INUNDATE ÎN STREHAIA

Pompierii din cadrul Pichetului Strehaia din cadrul Inspectoratului Judeţean pensu Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri pentru evacuarea apei din zece gospodării inundate în oraşul Strehaia, râurile Motru şi Huşniţa depăşind cotele de atenţie.

_DSC0877Pompierii au fost chemaţi să intervină cu motopompe pentru evacuarea apei din curţile a zece gospodării aflate pe strada Decebal din Strehaia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor, în urma precipitaţiilor abundente şi din cauza şanţurilor săpate pentru lucrările de canalizare în oraş, apa nu s-a mai putut scurge şi s-a acumulat în curţi.

Alte gospodării au fost inundate marţi seara în localităţile Crivina şi Negoieşti.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri râul Huşniţa a depăşit cota de atenţie la Strehaia , iar râul Motru a depăşit aceeaşi cotă în dreptul localităţii mehedinţene Broşteni.

Judeţul Mehedinţi se află sub atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului, până miercuri, la ora 10.00. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Oltenia şi în Muntenia se aşteaptă ploi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse în general între 25 şi 50 l/mp.

Totodată, hidrologii au instituit cod portoaliu de pe râurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Motru şi unii afluenţi mici ai Jiului din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Dolj în intervalul 9.12.2014, ora 6.00 – 11.12.2014, ora 14.00.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top