miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

ZECI DE HECTARE DE ISLAZ, INUNDATE LA COZIA, DUPĂ CE NIVELUL DUNĂRII A CRESCUT

Aproximativ 25 de hectare de islaz comunal au fost inundate marți, în comuna mehedințeană Pristol, Cozia, după ce cotele fluviului Dunărea au înregistrat creșteri și sunt pe punctul de a depăși cota de inundație.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, marți, cotele Dunării au înaintat, iar la ora 12.00 ajunseseră la 670 cm, în condițiile în care cota de inundație este de 700 cm.

_DSC0097În urma creșterii cotelor apelor fluviului, au fost inundate aproximativ 25 hectare de islaz comunal, din cele 40 hectare.

De marţi şi până în 31 martie, Dunărea a intrat sub cod galben în sectorul aval de S.H.E.N. Porţile de Fier – Turnu Măgurele (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman) şi sectorul aval Călăraşi – Galaţi (judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Tulcea şi Galaţi).

Potrivit hidrologilor, zonele vizate trebuie monitorizate, avertizările fiind valabile până la sfârșitul lunii.

”Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”, arată hidrologii.

La nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, s-au făcut stocuri de nisip, în vederea înălțării digului de apărare din satul Cozia, dacă apele înaintează amenințător către locuințele oamenilor.

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top