miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ZECI DE POLITISTI SUNT IN TRAFIC

Peste 35 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi, zilnic, premergător cât și în perioada Sărbătorilor Pascale, pe toate sectoarele de drum din judeţul Mehedinţi, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

pol-300x225Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a dispus suplimentarea efectivelor de poliţie rutieră şi informarea permanentă a conducătorilor auto cu privire la valorile de trafic rutier.

În perioada premergătoare cât și pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale traficul rutier va cunoaşte valori semnificative în special pe principalele drumuri care leagă municipiul Drobeta Turnu Severin de lăcaşele de cult, dar şi de punctul de trecere a frontierei PF I şi PF II.

Un comunicat de presă al IPJ Mehedinţi, arată că poliţiştii vor acţiona pe 8 sectoare de drumuri naţionale, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în oraşele şi municipiile din judeţul nostru, precum şi pe principalele căi de comunicaţie spre zonele turistice, de agrement şi lăcaşele de cult, utilizându-se 10 aparate radar.

“Având în vedere experienţa anilor anteriori, cel mai intens trafic se anticipează pe D.N. 6, şi D.N.57, ca urmare a revenirii în ţară, pentru sărbătorile de Paşte, a cetăţenilor români rezidenţi în străinătate, precum şi a deplasărilor spre zonele turistice, de agrement şi lăcaşele de cult. Ca de obicei, viteza medie de deplasare va fi redusă pe aceste sectoare de drum, mai ales în sectorul de drum cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, din cauza configuraţiei şi capacităţii limitate a tronsonului respectiv.”, de mai arată în comunictaul IPJ.

Trafic intens se va înregistra şi în municipii, mai ales în zona marilor centre comerciale, ca urmare a deplasărilor ocazionate de aprovizionarea pentru zilele de sărbătoare.

Începând cu data de 06 aprilie a.c.,, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi vor constitui dispozitive de dirijare pentru fluiduzarea traficului, ce vor acţiona în schimburi prelungite, utilizând toate aparatele radar pentru monitorizarea traficului rutier, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de viteza excesivă ori neadaptată, depăşirile neregulamentare sau traversările pietonilor prin locuri nepermise.

În acest context, ipj Mehedinţi solicită participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi principiile conduitei preventive, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top