miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ZECI DE POMPIERI ŞI JANDARMI MOBILIZAŢI PENTRU STINGEREA UNUI INCENDIU IZBUCNIT LA CIREŞU

Peste 40 de pompieri şi 19 jandarmi acţionează pentru stingerea unui incendiu izbucnit miercuri după-amiază în apropierea unei păduri de pin din localitatea mehedinţeană Cireşu, intervenţia fiind dificilă din cauza terenului accidentat.

incendiu-vegetatie-1-500x300Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, plutonier Ramona Nistor, incendiul a izbucnit în jurul orelor 14, pînă la ora transmiterii acestei ştiri fiind distruse de foc aproximativ două hectare de litieră.
Aceeaşi sursă a mai precizat că iniţial la faţa locului au fost trimişi 28 de pompieri care au intervenit pentru localizarea incendiului cu lopeţi, aceştia trasând benzi minerale pentru a limita accesul focului în pădurea de pin din apropiere.
Întrucât focul s-a manifestat între doi versanţi din apropierea localităţii Cireşu, forţele nu au putut interveni cu apă, astfel că în jurul orelor 18, s-a cerut suplimentarea numărului de pompieri, dar şi intervenţia jandarmilor.
Sursa citată anterior a mai declarat că în zonă au fost trimişi alţi 15 pompieri şi alţi 19 jandarmi care intervin pentru stingerea incendiului cu sape şi lopeţi.
Intervenţia este coordonată de şeful ISU Mehedinţi,  colonel Ion Pleşu, la faţa locului fiind şi prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea.
Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top