sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ZECI DE TINERI DIN DROBETA TURNU SEVERIN AU DONAT SANGE PENTRU VICTIMELE DIN CLUBUL COLECTIV

Zeci de tineri din Drobeta Turnu Severin au donat sânge la Centrul de Transfuzii din municipiu, peste 95% dintre ei fiind tineri care au vrut să ajute victimele incendiului din Clubul Colectiv, din Capitală.

sangeLa Centrul de Transfuzii din Drobeta Turnu Severin s-au prezentat luni, 54 de donatori, un număr de 45 dintre aceştia specificând că vor ca sângele lor să ajungă la pacienţii răniţi în incendiul din Cşlubul Colectiv şi care se află internaţi în spitalele din Capitală.

Potrivit directorului Centrului de Transfuzii din Drobeta Turnu Severin, Mariana Şandru, în dimineaţa zilei de marţi, alte 30 de persoane au donat sânge pentru victimele din Bucureşti, peste 95% fiind tineri.

„Ieri, (n.r. luni) am aut 45 de donatori pentru răniţii de la Colectiv, iar azi au venit 30 de donatori. 95% dintre donatori sunt tineri, care spun că vor să-i ajute pe cei în suferinţă. Cei care vor să doneze pentru prima dată trebuie să aibă o greutate peste 50 de kilograme, să aibă tensiunea arterială peste 110 mm coloană de mercur, să nu fi avut hepatită, TBC, tratamente cronice, să nu fi suferit intervenţii chirurgicale, inclusiv intervenţii stomatologice, în urmă cu şase luni, sau să nu-şi fi pus recent tatuaje, piercing-uri.”, a declarat marţi, directorul Centrului de Transfuzii din Drobeta Turnu Severin.

„Am văzut ce s-a întâmplat la Bucureşti. A mai rămas să donez şi sângele să ajungă unde trebuie să ajungă.”, a declarat un bărbat care aştepta marţi să i se recolteze sânge.

„Pentru cazul de la Bucureşti, pentru toţi tinerii. Puteam să fiu şi eu acolo, sunt şi eu mamă şi aşa am simţit că aşa pot să ajut.”, a declarat o femeie în vârstă de 30 de ani.

„A fost bine şi oricum, m-am simţit bine pentru gestul pe care l-am făcut, pentru că puteam să fiu şi eu acolo, în locul tinerilor. Sperăm să putem să depăşim asemenea situaţie.”, a declarat un alt bărbat, după ce i s-a recoltat sânge, marţi dimineaţa.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii din Drobeta Turnu Severin se aşteaptă ca şi în zilele următoare să se prezinte donatori pentru victimele din Clubul Colectiv.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top